Kennel av Simmatorp - Tax, långhårig kanin och dvärg


1968 registrerade jag min första valpkull och så småningom  under kennelnamnet
 
av Simmatorp
 
Min första valpkull i april 1968 var av rasen engelsk setter. Redan då hade jag varit i utställningsringen och på jaktprov både för stående fågelhundar och drivande hundar. De engelska settrarna fanns med fram till början av 1980-talet.
 
Min första springer spaniel köpte jag 1967 och första valpkullen föddes 1973. Min sista springer spanielkull föddes 1990. Anledningen till att jag tog en paus som aktiv uppfödare var mitt civila arbete. Under mitt uppehåll som uppfödare var jag fortfarande engagerad i hundvärlden.
 
Jag har suttit med i olika styrelser inom hundvärlden. Svenska Spaniel och Retrieverklubbens (SSRK) västra avdelning, där jag varit med att anordna utställningar och jaktprov, fram till jag flyttade till Skåne 1984; i SSRK södra var jag ansvarig för utställningarna under ett antal år.
 
I Svenska Kennelklubbens Sydskånska avdelning (SYDSkåKK) deltog jag förutom i styrelsearbetet även i Uppfödar- och Utställningskommitténs arbeten.
 
Även på Sydsvenska Terrierklubbens utställningar var jag under många år behjälplig  med min erfarenhet.
 
Redan 1971 utbildade jag mig till utställningssekreterare och har arbetat på många utställningar för svenska domare och utländska, då jag talar flera språk. Jag har arbetat både på nationella och internationella utställningar.
 
Den långhåriga kanintaxen "Viran" gjorde entré i mitt liv i februari 2007 Viran har blivit "stammoder" till fina valpar! På mödenet härstammar Viran från den kända kenneln Pågarnas med erkänt fin uppfödning.
 
Jag har startat hundar på utställning och jaktprov (spanielprov, drevprov och spårprov).
 
I samtliga raser av min uppfödning finns utställnings-, jakt- och spårprovsmeriterade hundar.
 
Välkommen för mer hundprat
 
hälsar
Margareta

Kennel av Simmatorp

margareta.paulin@yahoo.se

 
Site Builder drivs av  Vistaprint